ELIN DELER SKREKKHISTORIER FRA MILJøET: – DET ER «HORE» MED EN GANG

Elin deler skrekkhistorier fra miljøet: – Det er «hore» med en gang

Belgiske Eefje Depoortere er nok ikke et veldig kjent navn for de fleste i Norge, men for de som følger e-sport er hun en velkjent skikkelse.

36-åringen, også kjent som «Sjokz» har lenge vært programleder for den europeiske ligaen LEC, men de siste årene har hun også vært synlig i Counter Strike-sammenheng. På X har hun over 800.000 følgere.

Og selv om hun er som en veteran å regne i e-sportmiljøet, får hun fortsatt massevis av hatmeldinger fra menn. Det forteller hun om i et innlegg på X, der hun viser en av mange meldinger hun har fått.

– Du jobber ikke, du er der som «eye candy», står det i en melding.

Les også: Hoppstjerne med ellevilt stunt. Granerud måper

Norsk president deler skrekkhistorier

Depoortere skriver selv at hun ikke har tenkt å la meldinger som denne stoppe henne, men etter tolv år i bransjen bekymrer hun seg for hvordan det må være for nye kvinner som kommer inn i e-sporten.

Det kan Elin Yoojung Moen fortelle mer om. Hun er president i Norges e-sportforbund, og hun legger ingenting imellom når hun beskriver hetsen kvinner må forholde seg til i e-sporten.

HETSES: Eefje Depoortere er lei av all hetsen hun fortsatt mottar. Foto: Borja B. Hojas (Getty Images)

Yoojung Moen sier at menn og kvinner opplever cirka samme mengde hets online, men at det er en stor forskjell i hva slags type hets menn og kvinner får.

Hos menn går det mer på at de er dårlige spillere, mens for kvinner er det «hore» med en gang. Det går på kjønn og er veldig direkte og en del grovere fornærmelser. Det er ofte veldig beskrivende av en seksuell natur, sier hun til Nettavisen.

Hun sier videre at en kvinne daglig vil få slengt i ansiktet at hun er en «hore» eller at hun må komme seg tilbake til kjøkkenet.

– I de verste tilfellene er det «I am gonna kill you and rape you». Gjerne i den rekkefølgen også. Det er av en mye grovere natur og det er en dagligdags ting, forteller Yoojung Moen.

Les også: Hevder motspillerne fikk sjokk av Rashford: – Forskrekket

Tykkhudet

E-sportpresidenten synes det er synd at det er slik det er, og hun sier at den grove hetsen ofte ender med at kvinner faller fra i spill hvor man må snakke sammen.

– Vi som fortsetter og har blitt eldre har blitt litt tykkhudet. Men hvorfor skal man be en 15 år gammel jente om å være tykkhudet når noen sier at de skal komme å drepe henne og voldta henne? Det burde ikke vært et behov for å være tykkhudet på det nivået, sier hun.

PRESIDENT: Elin Yoojung Moen er president i Norges e-sportforbund. Foto: Privat

Yoojung Moen forteller at det er mye fokus på hetsen kvinner opplever i e-sporten, men at det er vanskelig å gjøre noe med det.

– Det er tatt opp ganske mye. Enn så lenge har vi ikke et godt svar på hvordan man skal løse det. Hva unge mennesker gjør på internett er det ikke så lett å kontrollere, sier hun.

2024-04-24T07:12:52Z dg43tfdfdgfd