Næringsliv

Trending:


Skipet som krasjet i Baltimore-broen, er tauet vekk

I to måneder har konteinerskipet som forårsaket brokollapsen i Baltimore, stått bom fast. Nå er det enorme lasteskipet tauet av gårde.


Her er nattens viktigste nyheter

Dette skjedde natt til tirsdag 21. mai.


Rettssak mot mordbranntiltalt avlyst – fikk nytt pass og forlot landet

Rettssaken mot en mann i 60-årene er avlyst etter at den tiltalte fikk nytt pass og rømte fra landet. Mannen som er etterlyst, er tiltalt for mordbrann i 2021.


Putin flytter på viktige brikker: – Nå går det mot full fascisme

Her er det «nye» persongalleriet rundt Putins indre krets.


Meklingen fortsetter i staten og Oslo kommune – flere tusen kan streike fra fredag

Universiteter, høgskoler og regjeringsapparat rammes hvis det ikke blir enighet om oppgjøret i staten denne uken. I tillegg kan det bli streik i Oslo kommune.


Hvor farlige er Boeing-flyene?

Et Boeing 737-300-fly skled av rullebanen da det skulle ta av i Senegal i Vest-Afrika 9. mai 2024. Denne hendelsen er bare den siste i en rekke ulykker med Boeing-fly. Det er allerede registrert syv tekniske feil med disse flyene bare i 2024, noe som forsterker krisen som produsenten står overfor når det gjelder sikkerhetsprosedyrer og kvalitetskontroll. I dette galleriet har vi samlet både omfattende ulykker og mindre hendelser med Boeing-fly. Mange har handlet om feil bak spakene, men i andre tilfeller har problemene vært instrument- og komponentrelaterte. Klikk gjennom galleriet for å se nærmere på produsentens mangelfulle merittliste.


Banksys kunstverk rundt omkring i verden

Banksy bruker verdens gater som et lerret på en helt unik måte. Han har klart å hemmeligholde det virkelige navnet sitt, men han er berømt for å lage billedkunst med sterke budskaper. Klikk videre for å ta en titt på verkene hans, som har dukket opp i forskjellige byer verden rundt.


Årstedsgranskning forklart

Kriminalteknikk er avgjørende for å etterforske kriminalsaker, og det kreves presise teknikker for innsamling av bevis og analyse. Det benyttes mange forskjellige metoder i undersøkelsene og etterforskningen, fra sterilisert utstyr til strategisk innsamling av uberørte bevis, alt faller inn under den grundige naturen til åstedsundersøkelser. Klikk deg gjennom for å avdekke de sentrale teknikkene i hjertet av kriminalteknikken, der selv den minste detalj kan føre til et stort gjennombrudd.


Sørlandsbanen stengt på grunn av avsporing

Sørlandsbanen er mandag kveld stengt mellom Vegårshei og Gjerstad på grunn av at godstog som har sporet av.


Ekspert: F-16 kan redusere russisk fordel over slagmarken i Ukraina

– Hvor mye vil avhenge av hvilke våpen ukrainerne får.


Tenåring dør etter å ha inntatt krydrede tortillas i en utfordring på sosiale medier

Tenåringen Harris Wolobah, 14 år gammel, døde etter å ha inntatt krydrede tortillas i utfordringen "One Chip Challenge" på sosiale medier. The post Tenåring dør etter å ha inntatt krydrede tortillas i en utfordring på sosiale medier appeared first on Instafamosos.


MDG vil skrote 18 av veiprosjektene i Nasjonal transportplan

MDG vil droppe 18 store veiprosjekter i sin alternative transportplan «GrønNTP».


Biden: – Det som skjer i Gaza, er ikke folkemord

USAs president Joe Biden kom mandag med et kraftig forsvar av Israel.


Fallende fruktbarhet – et økende problem med globale implikasjoner

Helt siden 1950-tallet har de globale fødselstallene gått ned, og nyere forskning viser at de vil fortsette å falle til slutten av århundret. Dette skiftet vil få betydelige implikasjoner over hele verden, og vil påvirke alt fra demografi til økonomiske strukturer. Dette skiftet mot at mange foretrekker og har mindre familier er noe nytt i menneskehetens historie. Spørsmålet er hva det betyr for fremtiden? Klikk gjennom dette galleriet for å finne ut mer.


De beste antrekkene fra filmfestivalen i Cannes 2024

I mai hvert år kommer noen av de mest fremtredende filmskaperne fra hele verden til byen Cannes i Frankrike. De samles til den årlige filmfestivalen i Cannes, og selv om det har vært mange minneverdige øyeblikk fra festivalen tidligere, har årets begivenhet bevist at mote fortsatt er en sentral del av denne ærverdige begivenheten. I dette galleriet finner du noen av de beste antrekkene fra festivalen så langt. Klikk videre for å komme i gang!


Sjekk ut 15 myter og sannheter om slanger

Sosiale medier, og internett som helhet, sprer ofte feilaktig og hastig informasjon om slanger. Men hva er egentlig sant eller falskt om disse dyrene?


Valp funnet halshugget i park; mistenkt pågrepet

En 66 år gammel mann ved navn Domingo R. Rodriguez er siktet for dyremishandling etter at myndighetene fant hans hund halshugget i Fort De Soto Park, Florida


Iran forandres ikke av presidentens død, ifølge eksperter

President Ebrahim Raisis død påvirker ikke Irans politiske system eller stabilitet, sier en Iran-ekspert. Men presidenten var heller ikke uten innflytelse, påpeker en annen ekspert.


Politiet dirigerer trafikken på E18 ved Sandvika etter ulykke

Tre biler har vært i en ulykke og skaper utfordringer på E18 i retning Oslo ved Sandvika. Politiet er på plass og dirigerer trafikken.


ICC-aktor ber om arrestordre på Netanyahu og tre Hamas-ledere

Bakgrunnen er påstander om krigsforbrytelser i krigen på Gazastripen og forbrytelser begått 7. oktober i fjor


Det siste denne regionen trengte var mer ustabilitet

Med en så upopulær ledelse, hadde det tradisjonen tro vært en åpning for en reformist til å lede Iran etter Raisi.


Skal tilbake til krigen som nesten kostet ham livet: – Jeg føler en plikt

– Legene sa da at det var liten sjanse for at jeg skulle overleve. Nå føler jeg meg fantastisk.


Hva skjer om noen blir alvorlig syke eller dør om bord på flyet?

Å jobbe i kabinen handler om langt mye mer enn å servere te og kaffe.


To voldtektssiktede menn løslates

De to mennene, én i 20-årene og én i 40-årene, som er siktet for å ha voldtatt en kvinne i Oslo sentrum natt til 18. mai, løslates.


Dopsalg i Telegram-grupper skaper hodebry for politiet

Politiet merker en økning hemmelige grupper på Telegram der det selges dop, men meldingstjenesten vil ikke utgi brukerdata.


Ung jente ble innelåst i badstue i Gjøvik – måtte reddes ut av brannvesenet

En ung jente på under ti år ble låst inne i en badstue i Gjøvik da døra gikk i vranglås. Ifølge politiet var hun i badstua i 40 minutter og var tydelig preget.


Brann i rekkehus i Notodden – fare for spredning

Det brenner i et rekkehus i Notodden. Alle beboerne skal være ute, men det er fare for spredning, og naboer evakueres også.


Østfoldbanen: Stengt mellom Oslo S og Kolbotn

Det skriver Bane Nor på sine nettsider.


Norsksponsede organisasjoner kan rammes av georgisk «agentlov»

Demonstrasjonene i Georgia sammenlignes med det man så i Ukraina i 2014 og Belarus i 2020.


Dumpefeltet for ammunisjon på Mjøsas bunn ti ganger større enn tidligere merket

Det ligger masse norskprodusert ammunisjon på Mjøsas bunn. En ny kartlegging viser at området hvor det ligger kuler og krutt, er mye større enn først antatt.


Eks-gjengleder advarer mot «svenske tilstander»: – Vet aldri når det eskalerer

– De bruker mange av de samme metodene og ønsker å skape frykt.


Flått-oppfordring: – Dette bør du gjøre

Flått er ofte synonymt med bare føtter, sol og lange sommerkvelder. Nå har FHI et klart råd for mange nordmenn.


Mann pågrepet med kniv i Oslo sentrum

En mann i slutten av 20-årene ble natt til tirsdag pågrepet i Oslo sentrum etter å ha truet flere personer med kniv. Ingen ble fysisk skadet.


Fire livstruende skadet av lynnedslag i Tyskland

Ti personer ble skadet, fire av dem livstruende da lynet slo ned i Dresden øst i Tyskland.


Virkelighetens «Gordon Gekko» er død

Var en av inspirasjonene til Wall Street-karakteren «Gordon Gekko».


Australia og New Zealand henter borgere hjem fra Ny-Caledonia

Australia og New Zealand sender tirsdag tre fly til Ny-Caledonia for å hente hjem turister som har blitt sittende fast på grunn av uroen på stillehavsøya.


Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Vardø

Politiet har startet etterforskning etter at en eldre mann i Vardø skal ha sagt til helsepersonell at han hadde blitt utsatt for vold noen dager før han døde.


Pentagon lover å holde våpenleveransene til Ukraina i gang

USAs forsvarsminister Lloyd Austin lover å holde våpenleveransene til Ukraina i gang. Mandag hadde han og 50 andre forsvarstopper møte om situasjonen i landet.


Hvordan beskytte barna dine mot seksuelle overgrep

Foreldre nøler ikke når det gjelder å lære barna å se seg for til høyre og venstre før de krysser gaten eller å holde fingrene unna en varm komfyr. Når det derimot gjelder sikkerheten for egen kropp, blir slik kunnskap ofte satt til side til de er mye eldre, og noen ganger etter at det er for sent. Det er en grusom og trist realitet, men en realitet likevel, og det å ta forebyggende tiltak for å beskytte barna mot seksuelle overgrep, overgrep som kan ramme alle barn, kan være en livreddende sak. Det finnes selvfølgelig ikke en eksakt måte å beskytte barn mot seksuelle overgrep, men enkle kan kommuniseres som kan redusere risikoen. Disse er anbefalt av amerikanske Child Mind Institute og andre ressurser som jobber med barns helse. Kunnskap er et kraftig verktøy, så klikk deg gjennom for å gjøre deg selv barna bedre rustet.


Fico kan ennå ikke sendes til sykehus i Bratislava

Slovakias statsminister Robert Ficos tilstand etter attentatet er blitt bedre, men det er fortsatt for risikabelt å overføre ham til sykehus i Bratislava.


Rettssak etter stupeulykke i Oslo starter i dag

Den tidligere MMA-utøveren Geir Kåre Nyland saksøkte Oslo kommune etter at han ble lam i en stupeulykke i Bjørvika i 2021. Tirsdag starter ankesaken.


Sort røyk velter ut etter sykkelskurbrann i Oslo

En stor sort røyksky er synlig over store deler Oslo. Det skyldes brann i et sykkelskur på Manglerud.


Franske medier: Tidligere Bodø/Glimt-helt angrepet av væpnede menn – skudd avfyrt

Faris Pemi Moumbagna og en lagkamerat ble angrepet på vei hjem fra trening.


Var på randen av konkurs – nå koker det rundt nordmannen i Tyskland

Har vært med på et vanvittig eventyr i gamle Øst-Tyskland.


Video: USAs hær presenterer autonom ubemannet rakettkaster

USAs hær, i samarbeid med Aviation & Missile Center ved Combat Capabilities Development Command (DEVCOM), har nylig avslørt et betydelig fremskritt innen militærteknologi med den vellykkede demonstrasjonen av Autonomous Multi-Domain Launcher (AML).


Fire barn involvert i møteulykke i Porsanger – fraktet med luftambulanse

En møteulykke mellom to biler i Porsanger gjorde at luftambulansen ble tilkalt. I den ene bilen var fire av passasjerene barn.


Vestre vil gjøre det enklere å gi yrkesforbud

Helseminister Jan Christian Vestre (Ap) vil gi Helsetilsynet mer makt og pasienter bedre mulighet til å styre unna «farlig» helsepersonell.


Barn i Storbritannia truet med å bli utvist fra skolen for ikke å ha klippet håret

Farouk James, 12 år gammel, blir truet med å bli utvist fra skolen sin for ikke å ha klippet håret sitt. Skolen sier at barnets frisyre "ikke passer til uniformens regler". The post Barn i Storbritannia truet med å bli utvist fra skolen for ikke å ha klippet håret appeared first on Instafamosos.


Tusenvis av bilister sperrer ulovlig – Ingen har fått bot

Det er ikke lov, men sjansen for å bli tatt er lik null.


Bergensbanen evakuert etter røykutvikling

179 passasjerer måtte evakueres av Bergensbanen på Finse.