VI FøLGER BEFARINGEN I BANEHEIA

Vi følger befaringen i Baneheia

(KRS): Tingretten skal på befaring gjennom en 6,5 kilometer lang rute i Baneheia i dag. De skal innom en rekke relevante steder i forbindelse med drapene på Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen i år 2000.

Hele dagen er satt av til befaringen som starter 09.30. Jan Helge Andersen skal ikke delta på befaringen.

Blant annet skal tingretten innom 3. Stampe, bommen ved Svarttjønn og åstedet.

Les også:

Les også: Viggo Kristiansens advokat: Kan bli søksmål mot Jan Helge Andersen

Relevante steder

– Vi skal se på de relevante stedene i Baneheia. Befaringen blir ledet av politiet, sier statsadvokat Andreas Schei til NTB.

BEFARING: Onsdag morgen starter befaringen i Baneheia under rettssaken mot Jan Helge Andersen i Sør-Rogaland tingrett. Foto: Tor Erik Schrøder

Han er aktor i saken der Jan Helge Andersen er tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Fra før er Andersen dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på Sørstrønen og medvirkning til voldtekt på Paulsen. Han har sonet ferdig dommen.

Andersen nektet straffskyld for drapet på Sløgedal Paulsen da rettssaken startet tirsdag, men har tidligere erkjent drapet på Sørstrønen.

Les også:

Les også: Baneheia-rettssaken: Foreldrene gruer seg til å se og høre grufulle detaljer om drapene på barna

Vil gjøre retten kjent med Baneheia

Tidlig i befaringen skal retten innom boligområdet på Eg på østsiden av Baneheia, der Viggo Johansen og Jan Helge Andersen bodde. Retten skal også til innsjøen 3. stampe, der jentene badet før de ble drept, og selve åstedet for drapene.

– Vi ønsker at retten skal få referanser og gjøre seg kjent med stedet, sånn at det blir lettere å plassere når det kommer forklaringer, sier Schei.

Bistandsadvokat for Viggo Kristiansen, Brynjar Meling er på med på befaringen. Blant annet skal de se hvor boden til Kristiansen ligger. Foto: Stein Larsen

KRS sin journalist på stedet opplyser om at det er lagt ned egne regler for pressen under befaringen. Pressen har fått beskjed om holde seg 25 meter bak tingretten under hele befaringen.

Mødrene til de drepte jentene er også med på befaringen.

På kartet under kan man se flere av stedene hvor tingretten skal på befaring i Baneheia i dag.

Les også:

Les også: Toppadvokaten Brynjar Meling reagerer: Viggo Kristiansen må sitte tre dager i vitneboksen

2024-04-17T08:44:41Z dg43tfdfdgfd