VENSTRE KREVER BEKLAGELSE FRA MEHL ETTER 25. JUNI-TERROREN

Venstre krever beklagelse fra Mehl etter 25. juni-terroren

Beklagelsen kommer i forbindelse med at kontroll- og konstitusjonskomiteen, som Almeland sitter i, har avgitt sin innstilling om 25. juni-rapporten tirsdag.

– Ikke minst sitter de som ble rammet av terroren og fortsatt venter på en beklagelse. Når komiteen nå har landet vår innstilling, så forventer jeg at beklagelsen kommer, sier han i en uttalelse til NTB.

– Uforståelig

25. juni-rapporten viser blant annet sier at terrorangrepet kunne ha vært avverget. Almeland er også opprørt av det han beskriver som manglende oppfølging av ofrene i etterkant.

– Utvalgets rapport er ikke mindre alvorlig i dag enn da den kom i fjor og gjør det enda mer uforståelig at så lite har skjedd siden den ble presentert.

PST refses

Hovedansvaret for at myndighetene ikke klarte å stanse 25. juni-angrepet, ligger hos PST, konkluderer kontrollkomiteen på stortinget.

– Komiteen understreker at det er umulig å forsikre seg helt mot terrorangrep. Samtidig er de klare på at mye av ansvaret for at myndighetene ikke lykkes å stanse angrepet, ligger hos PST, skriver kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Peter Frølich i en pressemelding.

Tirsdag kom komiteen med sin innstilling etter å ha gått gjennom en stor mengde dokumentasjon og gjennomført både åpne og hemmelige høringer.

De konkluderer med at deler av politiets håndtering var god.

– Politiets operative håndtering av terrorangrepet var i det store og hele godt gjennomført, sier Frølich.

Komiteen er også tydelige på at E-tjenesten ser ut til å ha gjort det de kunne for å varsle om sine funn.

2024-05-07T14:10:27Z dg43tfdfdgfd