KANARIøYENE: TUSENER PROTESTERTE MOT TURISMEN

Kanariøyene: Tusener protesterte mot turismen

I helgen marsjerte tusenvis av innbyggere gjennom gatene på Kanariøyene for å protestere mot de negative konsekvensene av masseturismen. Demonstrantene, som samlet seg under slagordet «Kanariøyene har en grense», krevde en mer inkluderende og bærekraftig turismemodell forteller en leder i den spanske avisen El Pais.

85 millioner turister

Spania mottok over 85 millioner besøkende i 2023, noe som kun overgås av Frankrike. Kanariøyene alene tiltrakk 16,2 millioner turister sist år, sju ganger mer enn øygruppens befolkning. Turismen står for 35 prosent av regionens BNP og 40 prosent av jobbene.

Men den lokale befolkningen mener den lider under turistpresset, som manifesterer seg i økte boligpriser og overbelastede infrastrukturer.

I en nyhetssak om protestene uttalte den 19 år gamle studenten Fátima Cabrera følgende til El Pais:

– De utviser oss fra landet vårt, vi har ingen utsikter til å bo her med elendige lønninger og skyhøy husleie.

60 000 demonstranter

Demonstrasjonene, som trakk nesten 60.000 deltakere på tvers av øyene, har resultert i at myndigheter og næringslivet nå vurderer fremtiden for turismen. Målet er å utvikle en modell som tar høyde for miljøpåvirkning og livskostnader, inspirert av lignende initiativer i byer som Barcelona og Amsterdam. Målsettingen til demonstrantene er en stopp i utbyggingen av masseturismen på øya.

BBC melder i sin sak om protestene at 34 prosent av innbyggerne på Kanariøyene er i nærheten av fattigdomsgrensen.

Les også: Turisme

2024-04-24T09:13:58Z dg43tfdfdgfd