AFP: 45 PERSONER OMKOM I BUSSULYKKE I SøR-AFRIKA

AFP: 45 personer omkom i bussulykke i Sør-Afrika

En buss med pilgrimer på vei til en påskegudstjeneste skal ha mistet kontrollen og kjørt utfor en bro i Sør-Afrika. Bussen tok så fyr og 45 personer skal ha mistet livet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ulykken skjedde i provinsen Limpopo, som ligger ved landegrensene til Botswana, Zimbabwe og Mosambik. Personene ombord i bussen skal ha vært fra Botswana.

– Det påstås at sjåføren mistet kontrollen og kolliderte med barrierene på broen, noe som førte til at bussen kjørte over kanten og traff bakken, der den tok fyr, heter det i uttalelsen fra samferdselsdepartementet.

I en separat uttalelse sier lokale samferdselsmyndigheter at redningsarbeidet på ulykkesstedet fortsetter, og at noen av likene er brent til det ugjenkjennelige, mens andre sitter fast under den ødelagte bussen.

Ifølge det sørafrikanske nyhetsnettstedet SABC News var det kun én person ombord på bussen som overlevde, en åtte år gammel jente som er skadd og fraktet til sykehus.

Den sørafrikanske samferdselsministeren Sindisiwe Chikunga sendte sine kondolanser til ofrenes familier og til regjeringen i Botswana.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å assistere med å få dem tilbake til landet sitt og familiene slik at de kan bli begravd med verdighet, uttalte Chikunga.

Les også: En person alvorlig skadd etter trafikkulykke

2024-03-28T19:08:09Z dg43tfdfdgfd